Parnik Plus
Parnik Plus jest innowacyjnym konceptem opracowanym w 2023 roku przez pana Jiawei Yuan, w oparciu o współpracę z warszawską siecią sklepów Parnik, oferującą oryginalne, ręcznie lepione chińskie pierogi. Parnik Plus powstał z myślą o klientach galerii handlowych, by przybliżyć im bogactwo autentycznych smaków Chin i innych krajów Azji.
Oferta Parnika skupia się na daniach kuchni chińskiej przygotowywanych na parze. Oprócz pierogów (jiaozi) w kilkunastu odsłonach, zapraszamy również do skosztowania kulek ryżowych na słodko (tangyuan), z nadzieniem z czarnego sezamu, orzeszków ziemnych lub pasty z fasoli adzuki, a także naleśników na parze changfen z południowej prowincji Guangdong oraz zupy kwaśno-pikantnej i zupy z pierożkami wonton. Wkrótce oferta zostanie wzbogacona o bułki na parze (baozi) z farszem mięsnym lub warzywnym oraz nieznane jeszcze w Polsce bułki na parze z zupą, tzw. guantangbao. Ponadto zakupić można u nas również różnego rodzaju przekąski i napoje m.in. z Korei, Tajlandii i Chin, a niedługo serwować będziemy także oryginalną chińską bubble tea, znaną w Kraju Środka jako naicha.
Więcej bieżących informacji znajdziecie na naszych stronach na Facebooku i Instagramie, zapraszamy!